Trainingskamp Anadia 2023 ging anders dan gepland

Op zondag 12 februari 2023 ben ik vanaf de luchthaven in Eindhoven met team NL naar Porto (Portugal) gevolgen waar we werden opgehaald door een bus die ons naar ons hotel in Anadia bracht. Eenmaal aangekomen in het hotel kregen we een kamer welke ik deelde met een trainingsmaatje. Nadat we de koffers uit hadden gepakt en ons even hadden opgefrist was het tijd voor een eerste verkenning van de wielerbaan.

Image00002

Vervolgens stond maandag onze eerste baantraining op het programma. We hadden deze ochtend training gericht op het starten. Dit is mijn minst sterke kant omdat ik nog wat explosiviteit mis. Buiten de training om ben ik op een vervelende manier door mijn enkel gegaan. Doordat ik al zwakke enkels had maakte ik me hier niet zo veel zorgen over, tot dat het na 1 a 2 nachtjes slapen niet beter werd. Mijn scheenbeen/kuit werd daarnaast ook erg blauw wat mij enigszins ongerust maakte. Op woensdag ben ik daarom samen met mijn trainer en de eigenaar van het hotel naar een ziekenhuis geweest in Anadia. Daar is een röntgenfoto gemaakt van mijn enkel. Uit een controle van de foto door de huisartsenpost bleken echter geen bijzonderheden waardoor alleen mijn enkel is gekoeld en ingetapet.

Image00001

Zaterdag ben ik toch vroegtijdig naar huis gevolgen omdat het niet beter ging. Eenmaal in Nederland heb ik 1 a 2 weken oefeningen gedaan bij de fysio. Tussendoor heb ik nog een MRI gemaakt omdat het nog niet beter ging en ik er nog niet op kon staan. De uitslag was niet wat ik had gehoopt, mijn enkel bleek toch gebroken. Gelukkig hoefde ik maar 3 weken in het gips en kon ik tussendoor nog mijn bovenlichaam trainen en een beetje fietsen op een hometrainer. Hierdoor hoopte ik mijn trainingsachterstand te beperken en het herstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Op het moment heb ik nog 1 keer in de week fysiotherapie en ben ik weer druk aan het trainen voor mijn volgende wedstrijd in Frankfurt Oder.