Frankfurt Oder 2023

Op woensdag 3 mei 2023 ben ik vanaf Sportcentrum Papendal (Arnhem) met de bus naar Frankfurt Oder (Duitsland) gereisd waar we na een reis van ongeveer 8 uur aankwamen in Słubice. Dit is een stadje dichtbij de grens van polen. Daar zijn we begonnen met een rustige rondrit op de fiets.

Frankfurt oder

Op donderdagochtend hadden we de eerste baantraining. ‘s Middags hadden mijn teamgenoten de teamsprint waar ik helaas in verband met mijn blessure niet aan mee kon doen. De teamsprint is een wedstrijd waar de tijd wordt gemeten over drie ronden waar 3 renners 1 ronde op kop fietsen.

Op de vrijdag hadden we de sprint. De sprint begint altijd met een kwalificatie. Deze kwalificatie is een tijdrit van 200 meter en aan de hand van deze tijd wordt je tegenstander bepaalt. Ik heb mijn directe tegenstander helaas niet kunnen verslaan waar ik erg van baalde. Gelukkig heb ik op de 200 meter kwalificatie wel een nieuw persoonlijk record kunnen rijden, waardoor ik al met al tevreden terugkijk op deze dag.

Op de zaterdag hadden we de keirin, een wedstrijd met 6 man in de baan. Je wordt hier eerst door een derny op gang gebracht, welke de baan na drie rondes verlaat waarna de strijd losbarst. Bij deze wedstrijd gingen de eerste 2 door. Omdat het voor mij te snel ging eindigde ik als 5e, gelukkig was er nog een herkansing. Hier moest ik als 5e starten, door een paar inhaalacties kon ik mooi voor in mee fietsen. Alleen door een valpartij moest ik uitwijken waardoor ik mijn plek af moest staan. Ik eindigde uiteindelijk als 4e in deze ronde wat niet genoeg was om door te stromen.

Ik heb wel veel kunnen leren deze dagen. Dit neem ik mee naar de volgende wedstrijd. Deze staat gepland op 23 en 24 juni in Cottbus (Duitsland).